FC Gute

Referat: Sunnersta AIF - FC Gute

SAIF 4 - 1 Gute

Amatöranalys innan coach får ordet:
Som helhet bra match. Vi fick ett tidigt ledningsmål, men annars var det Gute som hade mycket boll i inledningen av matchen, och under en period i början av första halvlek hade vi det lite jobbigt även om det för Gute inte ledde till några riktigt farliga lägen. Men sen hade vi ett ganska stadigt tag om matchen och hade några väldigt fina anfall som också ledde till välförtjänt ledning i halvtid. I andra var det stundtals lite hafsig fotboll, och det blev lite oroligt när Gute med ca 15-20 kvar av matchen lyckades tvinga in en reducering. Som vi nog borde kunna rensa undan egentligen. När vi en stund senare satte 4-1 med ett skott avlossat strax utanför straffområdet kändes det avgjort. Som helhet en bra prestation och att ta 6 av 6 poäng mot Gute i ett back-to-back möte är väldigt starkt! Nu är det välförtjänt sommarvila och omplåstring av skador. Nästa match är borta mot Sollentuna 30e juli. Glad sommar!!!

Matchen ur Tims synvinkel:

Ett väldigt bra och välförtjänt resultat. Under veckan fick många av de som startade denna matchen spela matcher med seniorlaget vilket jag tror medverkade till att många kom in i denna matchen med bra form.

Under delar av första halvlek var det en uppvisning av lagets bästa sida med bollen; bekväma, kontroll över match tempot och hungriga och kliniska framför mål.

I andra halvlek blev vi för ofta avstående och öppna medans Gute var mycket mer direkt och mer intensivt i pressspel vilket ledde till att vi släppa in ett mål trots ett flöde av skotträddningar av Micke Baron.

Tillsammans har vi lagt en stabil grund att bygga på i andra hälften av säsongen när alla är tillbaka från uppehållet. Hoppas alla njuta av ledigheten.